onsdag 20. januar 2010

Stor uke for minstemann

Denne uken har vært en stor uke for minstemann i familien. Han spiller i et rockeband i barnehagen sin som heter "Minirockers". Kreativt konsept fra styreren i barnehagen hvor barna lærer seg å spille instrumenter uti fra fargekoder.
Minstemann hos oss er for tiden bassist i bandet. mandag var det øving i barnehagen og da fikk de besøk av HA som hadde bilder og reportasje om bandet i tirsdagens avis. I dag har de spilt konsert på Demenskonferansen og fått innslag på Østnytt og i morgen skal de nok en gang bli filmet med tanke på reportasje til Norge rundt.

Minstemann er meget fornøyd med egen innsats og spesielt tilfreds med at han fikk "terningkast 6" i HA. "Dette er livet!!"

Fantastisk morsomt for både store og små med slike alternative læringstiltak. Takk til Bjørn, styrer i barnehagen, for at du lærer barna våre å bli glad i musikk og underholdning ;)

søndag 17. januar 2010

Skijakten fortsetter...

I dag tok vi turen opp på hytta for å se om skiene våre sto der, men nei.. Det var mange ski i boden der men ingen som tilhørte oss.
På tur ned igjen sier jeg til Tord at han får lete i boden og slikt han også, kanskje jeg har oversett de. det var vel ikke nødvendig mente han, men jeg minnet han på at vi leter forskjellig. han er god på å finne ting som henger på nese, mens jeg leter litt mer "komplisert" =løfter/flytter på ting og slikt. kanskje det denne gangen var slik at skiene hang på nesa og at han fant de...

Etter å ha plukket opp Brage på bursdag på Lekeland, kom vi oss hjem. Tord tok seg en tur i boden og i garasjen og kom lattermild tilbake. I garasjen, oppunder taket lå selvfølgelig skiene!!! :) Er det mulig???? Og jeg som egentlig hadde lett der allerede.... Noen som har hørt om briller???

lørdag 16. januar 2010

Ut på tur....men hvor er skia???

Hele uka har jeg gått og tenkt på at på lørdag skal endelig hle familen ha fri og skal ut på årets første skitur.
I hodet mitt var sekken pakket med kakao, appelsiner og kvikk lunsj, sola sto høyt på himmelen og føre var perfekt!!
Så ble det endelig lørdag da og jeg smatt ut i garasjen for å sette frem skiene.... men hvor i all verden var det blitt av skiene?????
Helt seriøst, skiene var borte. bare skiene til minstemann sto der, og de er uansett for små og skulle bytes ut. men skiene til oss voksne da??? Jeg lette gjennom garasjen, i uteboden og på loftet... tok til og med en tur ned i kjelleren for å se. INGEN SKI!!! Er det mulig??? Et sted må de jo være, er vel ingen som stjeler ski???!!!
Siste mulighet er at vi har satt de igjen på hytta på Budor, men bestemor kunne ikke erindre at hun hadde sett de der i jula.

Uansett...skitur ble da handletur i stedet...for ski måtte jo minstemann ha uansett, og eldtemann måtte ha nye staver, siden de han hadde ble bøyd under et fall sist vinter...

Vel,vel...jakten fortsetter i morgen med tur til Budor.

onsdag 6. januar 2010

Drøm og mareritt

Våknet av at minstemann lå i sengen sin og gråt i natt. Han hadde hatt mareritt, stakkers vennen. Etter å ha fått kos og trøst, og kommet seg under dyna til mamma var han klar til å fortelle om den fæle drømmen sin.

Han hadde drømt at han lagde fine figurer i modellkitt også kom det noen og kammet håret på figuren hans...og det ville han ikke...

Må innrømme at jeg måtte skjule et lite smil :) Og tenkte for meg selv:" du har det ganske godt lille venn, når det er marerittet ditt"


Jeg drømte ganske mye rart i natt selv jeg. Ikke mareritt, men masse brudstykker fra ulike epoker i livet som på mystisk vis kom sammen i en drøm.

Skulle ønske at jeg husket flere av drømmene min og at jeg var flinkere til å skrive de ned.
kanskje jeg skulle lese litt i boka mi om drømmetyding....

søndag 3. januar 2010

Inspirasjon

Har vært hos Nina i dag og hentet inspirasjon til scrapping. Snille Nina sendte med meg masse stæsj hjem som jeg nå har kosa meg med å sortere :)

Har snust litt rundt på div blogger i dag også, jammen er det mange flinke og kreative folk der ute. Blir nesten litt usikker på om det er motiverende eller demotiverende å se alt det flotte folk lager....
men bare jeg kommer meg ordentlig i gang så blir jeg nok flinkere til å se muligheter jeg også. Slik fri kreativitet er liksom ike helt min sterke side. brodering og slik som er å følge mønster - det er mer meg vettu.... ;)
Men må jo utfordre meg selv litt ikke sant, kanskje det gjemmer seg en kreativ sjel der inne som bare ikke har fått "lov" til å se lyset enda...

Kom forresten på et nyttårsforsett til i dag, som egentlig var det første jeg tenkte ut for år 2010.

BLI KJENT MED BYEN MIN

Det er så mange steder, museer, utstillinger, kafèer ol. som jeg aldri har besøkt i min egen by. I løpet av 2010 skal jeg besøke de fleste av disse stedene. noen som vil være med?

lørdag 2. januar 2010

Korslaget

Har nettopp sett på første del av korslaget :) det ser så koselig ut å synge i kor, koselig og morsomt!

det har jeg egentlig lyst til, men da må man sikkert prøvesynge alene og det er dritskummelt da..... Og jeg er jo egentlig ei ordentlig pingle når det gjelder å prøve nye ting. Synger hjemme, på jobb, når jeg går tur, men å synge når jeg vet at noen skal høre på..... se det er noe helt annet... skummelt,skummelt... og det kan jo kanskje bli en utfordring å skulle synge i kor uten at noen skal høre på ;)

fredag 1. januar 2010

Nytt år -nye muligheter

Godt nytt år - Så ble det 2010 :) Vi feiret kvelden med familiene Aalstad Laakso og Kløvstad. Kjempe koslig kveld med alle de riktige tilbehørene; god mat og drikke, godt selskap for både store og små, spill, latter og moro. Minstemann holdt ut helt til kl 02 og ble fraktet hjem på rattkjelke.

Vi har debatert i heimen - skal man si år totusenogti eller tjueti?? Jeg tror jeg går for tjueti for min del. ikke det at det er så viktig egentlig, det er uansett et nytt år.

Som vanlig så har jeg jo noen tanker rundt hva jeg ønsker å endre, gjøre, anskaffe, bli bedre på i året som kommer. Håper jeg klarer å holde noen av nyttårsløftene om ikke alle, men ha en relativt sunn blanding av realisme og visjoner.

Har tyvlånt et sita av ei god venninne, som hun igjen har lånt av Hårek.

"Neste år skal eg byrje eit nytt liv! Eg skal slutte med alt som er dårleg for helsa, og berre gjere slikt som er sunt og klokt! Og sjølvsagt...skal eg sjølv avgjere kva som er sunt og klokt!"

I like... ;)

Listen min er som følger:

1. Anskaffe piano -og lære å spille på det

2. Spise sunnere

3.Trene mer... det vil si begynne å trene egentlig det..... skal vi prøve oss på 2 dager i uka i hvert fall??

4. Ta bedre vare på meg selv: kose meg og slappe av på fridager, bestille en time
for SPA behandling en gang i måneden

5. Sette av minst en kveld i måneden til hobby

6. Invitere til venne/familemiddag en gang i måneden


Skal ikke se bort i fra at det dukker opp flere planer etter hvert:)


Jeg skal forsøke å holde dere oppdatert om hvordan forsettene går ut over året.

Hva med deg? har du noen nyttårs forsetter, planer og visjoner for 2010?