søndag 28. februar 2010

Søndagstur på ski





















Som planlagt dro vi opp på Gåsbu for å gå på ski i dag. Kusine Sandra ville også bli med. Kjempe flott og ha med to på samme alder på slik tur. De "drar" hverandre videre nesten uten at vi voksne må blande oss borti for å motivere. Konkurranseinstinkt heter det visst!!

Vi nådde målet for dagen - Lageråkvisla.
Der ble det pølser fra termos og nystekte vafler fra serveringshytta. Sandra meget fornøyd med seg selv, hadde aldri gått så langt før. Måtte nesten ringe mamman sin for å fortelle hvor flink hun var ;)
Turen ned igjen gikk i susende fart - med fornøyde smil og hvin fra begge ungene.
En super søndagstur!

lørdag 27. februar 2010

Snø,snø,snø

Jeg som hadde begynt å håpe på vår og sykkelføre etter turen til Køben.... ikke det nei... enda.... men det går jo fort! Snart er det påske og da er det jo vår!!!

I dag har jeg pushet grensene mine som mor og sendte eldstemann til Hafjell med kompis -uten følge av voksne! Det er litt skummelt for mor å slippe taket, men det må jo bare gjøres. Huske på hvordan jeg var som 14åring og hva jeg fikk lov til. Kua må ikke glemme at hun har vært kalv, som det heter.
Det er jo tross alt viktig å vise at man stoler på dem også, stole på at det man har forsøkt å lære bort er godt nok. Har jo måtte ta en kontrolltelefon i løpet av dagen for å sjekke at alt sto bra til, og det gjorde det -SELVSAGT!!! ;)
Tenk så gøy de tre ungdommene må ha det :)

Minstemann har kusine Sandra på besøk i dag. Hun skal sove over, og det er stor stas. Har nettopp vært på butikken og kjøpt inn lørdagsgodis som skal inntas etter taco i kveld. De ler, tøyser og koser seg på rommet til Brage. Nå er det spillet "Froskehopp" som prøves ut :) Brage prøver nok også å få Sandra intressert i Bakugan, men tror ikke han lykkes helt med det. Selv har han kjøpt seg to Bakugan i dag - serie 2 har nemlig kommet i salg i dag ;) *lykke*

fredag 26. februar 2010

København

Vant Valentinestur fra DFDS og bestemte oss raskt for å reise hele familien. Køben her kommer vi!! Vært alt for lenge siden sist jeg var der.

Kom oss av gårde etter jobb på onsdag, var spent på trafikken innover men vi kom frem i god tid:)
Minstemann og jeg dro rett til badebassenget. Brage dykket og koste seg, mens de store gutta fulgte med fra poolbaren. Fylte kvelden med buffet, kortspill, Tax Free shopping og litt OL ble det også tid til ;)

Litt surt og småregn i København, men det gjør ingen ting. Uansett mye mildere enn hjemme;) Deilig avveksling å kunne gå med tynn jakke og småsko:)
Ble med Trym for å jakte etter dress men det var ikke bare, bare i hans størrelse... de vi fant som han likte var ikke å oppdrive i rett størrelse. Som "plaster på såret" ble det nye fotballsko i stedet = LYKKELIG GUTT!! Litt klær ble det visst også på ungdommen.

Tord og Brage gikk i lekebutikker og elektrobutikker. Bakugan og Gormitti havnet i handleposen der + masse filmer. Blir nok mange filmkvelder på oss fremover :)

Spiste lunsj på Illum etter å ha hatt den obligatoriske turen innom Søstrene Grene. Shoppet litt mer før vi tok bussen tilbake til båten.

Da var det tid for hoppeslott og tegnekonkurranse for Brage. Nok en kveld med mye god mat, kortspill og OL.

Koselig med noen dager bort fra hverdagen. Være tett på hverandre og gjøre ting sammen. Man burde være flinkere til å gjøre slikt litt oftere. Små avstikkere fra en ellers travel hverdag.

søndag 14. februar 2010

Budor

Morsdag startet selvsagt med at mor "vekkes" med gaver på senga. Brage meget stolt over at gavene var hans ide alle sammen;)
Fikk kjempe fine lys og servietter av gutta mine. Perfekt, da jeg elsker å tenne lys :)
I valentinegave fikk jeg et hjertesmykke og et hjerteskrin som jeg hadde ønsket meg og Faktisk prutet ferdig prisen på ;) bare for Tord å dra kortet - kan mannen få det enklere ;) Huff, høres ikke helt bra ut, men det begynte altså som en spøk som endte med at skrinet nå står på nattbordet mitt. Har spotet noen blomsterpotter i samme stil i byen og de må jeg jo nesten kjøpe inn nå som jeg har fått skrinet......



Søndagen hvor alt skal feires på en gang -morsdag, fastelaven, valentine, tror til og med at det er kinesisk nyttår i dag............

Synes det er litt dårlig gjort å legge alle dagene til samme søndag jeg da men.. det finnes jo så mange hverdager at det er godt man får noen påskudd til å ha noen "spesielle" dager også. Men i år skal vi liksom gjøre alt unna på en gang.

Vi "feiret" dagen med å ta oss turen til Budor i dag. Nydelig vær og faktisk fulltallig +1 da Trym hadde med en kompis.
De store gutta kjørte brett, Brage og Tord tok kjelketurer og mor selv fikk seg en skitur. Man bruker noen muskler man ikke bruker så mye ellers når man går på ski kjennes det ut som...noen små muskler i foten for eksempel... Det er kanskje et tegn på at man ikke går nok på ski ;)
Før i verden så gikk jeg på ski nesten hver eneste dag hele vinteren, nå blir det mer 5-10 turer i året. Jeg fikk kanskje nok da jeg var ung og sprek, og hadde behov for å ta litt pause fra denslags. Tror jeg nå begynner å komme meg inn i "kose seg på skitur" -modus igjen. Skal se det blir flere turer i løpet av vinteren.

søndag 7. februar 2010

"Kom deg ut dagen"

Har vært travle uker men i dag tar jeg meg tid til et lite innlegg.

Det er "Kom deg ut" -dagen i dag og vi har gått skitur fra Gåsbu til Lageråkvisla for å delta på Turistforeningens arrangement der opp. Minstemann var superflink! Litt sliten og småsurving på vei opp, men desto større fryd på ned igjen turen. Hadde en liten kræsj med ei dame der opp og slo tommelen sin, men "glemte" det heldigvis igjen etter en stund.
Meldte oss like godt inn i Turistforeningen og har finkjemt turprogrammet etter at vi kom hjem. masse flotte turer, spesielt for barn. Vi satser på deltagelse på flere av arrangementene utover våren/sommeren.

I går bråbestemte vi oss for å invitere bestemødrene på hjemmelagd Lasagne. Tord som lager fra bunnen av alt sammen (jeg er som kjent ikke så alt for glad i å stå på kjøkkenet). Lasagne smakte kjempe godt!!!!! Og det var veldig kos å ha bestemødrene på besøk. Skjønner ikke hvorfor vi ikke har slike kvelder oftere :)

Fredag var vi på Boligmesse i Vikingskipet. det var nedtur det..... hadde håpet at det skulle være litt mer fokus på interiør, men der tok jeg skikkelig feil gitt. Ja,ja...fikk da kjøpt meg tulipaner og en koselig kurv med vårblomster av Blomsterdamene.

I morgen er det jobb igjen............ er ikke supermotivert for tiden..... kikker litt på andre jobber, men finner liksom ikke jobben med stor J. Plutselig dukker den kanskje opp. den som venter får se.